Welke televisie merken komen tegenwoordig goed van pas? En ben je als consument makkelijker uit?

Er zijn genoeg TV-merken die allemaal om uw aandacht en geld strijden. De meeste mensen zullen echter een TV kopen van een van de ‘grote vier’: Samsung, LG, Sony en Philips televisies.

  • Samsung is de marktleider in tv’s, op de voet gevolgd door LG. Beide hebben een enorm bereik, van goedkope tv’s tot high-end, grootbeeld-tv’s die duizenden euro’s kosten.

Sony en Panasonic hebben niet het marktaandeel dat ze vroeger hadden, maar ze zijn verre van kleine merken.

Afgezien van Panasonic (het heeft meestal de kleinste line-up), brengen alle toonaangevende fabrikanten elk jaar een vergelijkbaar aantal TV’s uit, en ze volgen ook veel dezelfde trends als het gaat om de grootte. Je zult niet veel 32-inch toestellen vinden, maar er is geen tekort aan TV’s van 49 inch en meer.

  • Naast deze vier TV-reuzen zijn er verschillende randmerken, zoals Toshiba, Sharp en Philips. Een groot deel van de markt wordt ingenomen door goedkope TV’s van supermarkten en eigen merken, zoals JVC (Currys PC World) en Technika (Tesco) en Bush (Argos). Deze TV’s zijn over het algemeen goedkoop, maar de modellen die we hebben getest missen meestal de kwaliteit.

Samsung en LG televisies bekijken

De Chinese fabrikant Hisense mag dan ooit op gelijke voet staan met Samsung en LG wat betreft merkherkenning, maar het is er nog niet helemaal. Ondanks het feit dat het geen begrip is, zijn de TV’s ondergewaardeerd en bieden ze vergelijkbare specificaties en stijlvolle ontwerpen, waardoor ze een aantrekkelijk vooruitzicht zijn voor iedereen die op zoek is naar een high-end TV zonder een bijpassende prijs.