TIPS VOOR DE RIJTHEORIE-TEST

Wat is de rijtheorie-test?

De Britse rijbewijs theorie is de tweede stap op weg naar het behalen van uw volledige rijbewijs, nadat u uw voorlopig rijbewijs heeft aangevraagd en ontvangen. Voordat je je praktische rijexamen kunt doen, moet je slagen voor je theorie-examen. Het is een heel belangrijk onderdeel van het leren autorijden: wanneer u bij uw praktijktest komt, moet u aantonen dat u wat u leert voor deze test kunt gebruiken wanneer u onderweg bent.

Het belang van voorbereiding op uw theorie-test

Het is van vitaal belang om je voor te bereiden op je theorie-examen, hoe beter je bent voorbereid, hoe groter de kans dat je de eerste keer slaagt, wat je tijd en geld bespaart dat het opnieuw doen van de test kost. Hoewel je bij de theorie-test zoveel pogingen kunt doen als je wilt, kost de auto-theorie-test elke keer £ 23,00 om de test te doen. Mogelijk moet u wel twee weken wachten op een beschikbare plaats in Londen en andere steden. Als je door een slechte voorbereiding de theorietoets blijft afleggen, kan dit zelfs je prestaties tijdens je rijlessen beïnvloeden.

Met voldoende oefening onder uw riem en onze uitgebreide gids om u te helpen uw rijexamen de eerste keer te halen, is het theorie-examen echter niet zo ontmoedigend als het misschien klinkt.

Je kunt beide de theorie motor oefenen en theorie auto oefenen online.

 

De rijtheorie-test bestaat uit twee delen:

Het meerkeuzegedeelte

Het gevaarherkenningsgedeelte.

Veel mensen vragen ons en onze rij-instructeurs hoe u zich kunt voorbereiden op uw theorie-examen. Ga ik voor een software-gebaseerd (app) theorie-pakket voor smartphones of moet ik een boek herzien? Er is geen goed of fout antwoord, je kunt boeken en software (App) gebruiken om te herzien voor de theorie-test en praktijktests af te leggen. Maar iets om te onthouden is dat je de officiële theorie-test op een computer aflegt. Het gebruik van uw pc of laptop is dus de beste manier om u voor te bereiden op de echte theorie-test.

Oefening baart kunst. Boek je theorie-examen

Om je voor te bereiden op je theorie-examen moet je het bronmateriaal bestuderen, The Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA) raadt je aan om te studeren:

Meerkeuze vragen

Voor de meerkeuzevragen in de theorie-toets zijn gebaseerd op 3 boeken.

De officiële verkeersregels

Ken uw verkeersborden.

De officiële DVSA-gids voor autorijden – de essentiële vaardigheden