De basisprincipes van cryptocurrency

De basisprincipes van cryptocurrency

Om te begrijpen hoe cryptocurrency werkt, moet u enkele basisconcepten leren. Concreet:

Openbare grootboeken: alle bevestigde transacties vanaf het begin van de creatie van een cryptocurrency worden opgeslagen in een openbaar grootboek. De identiteit van de muntenbezitters is gecodeerd en het systeem gebruikt andere cryptografische technieken om de legitimiteit van het bijhouden van gegevens te waarborgen. Het grootboek zorgt ervoor dat overeenkomstige “digitale portemonnees” een nauwkeurig besteedbaar saldo kunnen berekenen. Ook kunnen nieuwe transacties worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat voor elke transactie alleen munten worden gebruikt die momenteel eigendom zijn van de uitgever. Bitcoin noemt dit openbare grootboek een ‘ transactieblokketting ‘.

Online crypto informatie

Ga online om nieuws op de voet te volgen zoals bitcoin voorspellingen en ethereum verwachting.

Transacties: een overboeking van geld tussen twee digitale wallets wordt een transactie genoemd. Die transactie wordt ingediend bij een grootboek en wacht op bevestiging. Portefeuilles gebruiken een gecodeerde elektronische handtekening wanneer een transactie wordt uitgevoerd. De handtekening is een gecodeerd stuk gegevens dat een cryptografische handtekening wordt genoemd en het biedt een wiskundig bewijs dat de transactie afkomstig is van de eigenaar van de portemonnee. Het bevestigingsproces kost wat tijd (tien minuten voor bitcoin) terwijl “miners” de mijne zijn. Mining bevestigt de transacties en voegt ze toe aan het grootboek.

Crypto mining

Mining: Mining is het proces waarbij transacties worden bevestigd en toegevoegd aan een grootboek. Om een transactie aan het grootboek toe te voegen, moet de “mijnwerker” een steeds complexer computerprobleem oplossen (zoals een wiskundige puzzel). Mining is open source zodat iedereen de transactie kan bevestigen. De eerste ‘mijnwerker’ die de puzzel oplost, voegt een ‘blok’ aan transacties toe aan het grootboek. De manier waarop transacties, blokken en het openbare blockchain-grootboek samenwerken, zorgt ervoor dat niemand individueel een blok naar believen kan toevoegen of wijzigen. Zodra een blok aan het grootboek is toegevoegd, zijn alle correlerende transacties permanent en voegen ze een kleine transactiekost toe aan de portemonnee van de mijnwerker (samen met nieuw gecreĆ«erde munten). Het mijnproces is wat waarde geeft aan de munten en staat bekend als eenproof-of-work systeem.